Populära http://bloggar.besökstoppen.se/

måndag 22 juli 2013

Fruntimmerstårta och tillbehör till det grillade

Namnsdagstårta till äldsta barnet som hade namnsdag igår. Fat Jelly Bean


Tårtan är enkel att göra och perfekt när man inte vill baka själv. Man fylla botten dagen innan och förvara i kylen.

Innehåll: 

  • 1 färdig tårtbotten 3- delars
  • 1 burk kondenserad mjölk, ta bort etiketten och koka i ca 2-2,5 timme. Burken måste alltid vara täckt med vatten(och oöppnad så klart) Detta fyller du tårtan med, kallas Dulche de leche och smakar som en krämig kolasås
  • 2-3 dl vispad grädde
  • jordgubbar+ några blad att dekorera med

Somrig variant på basilika/ tomat/ mozarella:
Varva mozarella och nektariner. Strö över basilika, flingsalt och grovmalen svartpeppar. Ringla över olivolja.

Fat: Ikea
 Jag tycker det är gott med färskpotatis till grillat. Detta är en variant med basilika och sesamfrön.

Sesam- och basilikastekt färskpotatis:( Inspiration från boken "Festligt runt bordet", Forsberg)
8 portioner
3 kg små färskpotatis
1 1/2 kruka färsk basilika
1 dl smält smör
1 dl sesamfrö
flingsalt

Garnering: Basilika

  • Tvätta potatisen och koka i lättsaltat vatten 5-15 min, de ska inte vara stenhårda men inte heller klara
  • Hacka basilikan fint
  • Smält smöret och blanda med sesamfrön och basilika
  • Lägg potatisen i en långpanna klädd med bakplåtspapper, häll över smörblandningen och blanda runt. Strö över flingsalt. (Hit kan man förbereda om man vill göra det innan gästerna kommer)
  • Stek färdigt potatisen i mitten av ugnen i 225 grader i ca 10-20 minuter 
  • Garnera med basilika



Fat:Living and room, finns även som vit

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar